Registre și formulare

Registrele profesionale reprezintă o componentă de bază a organizării lucrărilor aflate în sarcina consilierului juridic. Aceste registre reprezintă un „workflow” aparte de înregistrările obligatorii aflate în sarcina angajatorilor fie aceștia instituții publice sau companii private și urmăresc strict activitatea serviciului juridic dar nu pe componentă departamentală ci pe a celei individuale.

Rațiunea protecției profesionale

– precum în cazul tuturor celorlalte profesii reglementate care au în centrul existenței lor profesionale servicii intelectuale pe proprie responsabilitate, consilierii juridici au direct răspunderea juridică a actelor de dispoziție profesională întreprinse în mod particular. Registrele profesionale au așadar o puternică latură de auto-apărare, acestea fiind instrumentele specifice dar și concrete ce dovedesc corectitudinea procedurilor ce s-au constituit în actul de decizie profesională și a administrării situației juridice date spre soluționare.

Rațiunea administrativă

– echipele serviciului juridic se află în zona de pregătire a deciziei administrative prin rezoluția unor decizii profesionale. Lipsa acestor instrumente îngreunează urmărirea procedurilor tip găsește-distribuie-colaborează mărind riscul deciziilor eronate.